湖北成人教育网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(四)

来源:湖北成人教育网 www.hbcrjyw.com     浏览数:124

温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

湖北成人教育网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(四).docx

语音知识

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同找出这个词。

1. A.club  B.tomb  C.comb  D.climb   

2. A.food  B.cool  C.school  D.flood   

3. A.town  B.how  C.down  D.snow   

4. A.each  B.peach  C.break  D.deal  

5. A.hear  B.fear  C.dear  D.wear

6. A.receive  B.friend  C.field  D.piece

7. A.question  B.notion  C.exception  D.vocation   

8. A.exhaust  B.exercise  C.exam  D.exact   

9. A.where  B.what  C.whose  D.white

10. A.switch  B.hatch  C.character  D.match

 

二、词汇与语法知识  

从每小题的四个选择项中,选出的一项。

11. TodayisJenny'sweddingday.She_______toThomas.

A. justhasgotmarried  B.hasjustmarried

C. wasjustmarried  D. hasjustgotmarried

12. Everyofficerandeverysoldier_______obeytherules.

A. hadto  B. haveto   C.hasto  D. musthaveto

13. Rarely_______sodifficultaproblem.

A. shecouldhavefacedwith

B. couldhaveshefacedwith   

C. shecouldhavebeenfacedwith

D. couldshehavebeenfacedwith

14. ______adogontheroad, thecarstopped.   

A. Havingseen  B. Onseeing   

C. Thedriverseeing  D. Seeing   

15. Iaskedmyteacher_______.

A. whatcoursesshouldItake  B. shouldItakewhatcourses

C. Ishouldtakewhatcourses  D.whatcoursesIshouldtake

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

16. ComradeLipromisedtohelpusandhesaidhewouldcome______.

A. rightaway  B. allatonce   C.allofasudden  D. allright

17. Therearen'tmanypandas________intheworldtoday.

A. alive  B. living  C.lively  D. lived

18. Suchelectrontubes________inaradiosetarealsofoundinaTVset.

A. thatweuse  B. asweuse

C. asweusethem  D. thatweusethem   

19. It_______tomethathewasjealous.   

A. happened  B. took   C.occurred  D. felt

20. Oneoftherequirementsforafireisthatthematerial______toitsburningtemperature.   

A. wereheated  B. mustbeheated   

C. isheated  D. beheated

21. Please______meatthestationontime.   

A. meeting  B. tomeet  C. meet  D.met

22. _______"hello", hereachedouthishand.   

A. Said  B. Saying  C. Tosay  D. Say

23. Peoplearemore_______tospendmoneyongoodswithanattractivelookthanthosewithout.

A. attracted  B.tempted  C. persuaded  D. tended

24. Itwas______hesawthedoctorcomingoutofthe emergeney roomwithanexpressionasgraveasajudge_______herealizedtheseriousnessofhiswife'sillness.   

A. notuntilthat  B. afterwhen

C. untilthen  D.beforethat

25. Pleasetelephonemehalfanhour_______.   

A. incharge  B. inadvance   C.intime  D.infront

26. BothMaryandEllen, aswellasJan, _______studyingChineseHistory.   

A. are  B.is  C. arebeing  D. isbeing

27. I'dliketo_______himtoyouforthejob.Heisaverycleverandindustriousboy.   

A. refer  B. suggest   C.recommend  D.propose

28. It______that200peoplediedandover5000losttheirsheltersaftertheflood.   

A. reported  B. reports  

C. hasbeenreported  D. hasreported

29. Hewasaskedtospeaklouder______alltheotherstudentsintheclassroomcouldhearhim.   

A. as  B. soasto  C. sothat  D. soas

30. Hisreportonthespaceexplorationwasreally________.

A. exciting  B.excited  C. excitement  D. excitedly   

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

31. Yourchairneeds_______.

A. torepair  B. repairing  C. torepairing  D. beingrepair   

32. Ihatetoseepapers_______inpencil.   

A. writing  B.towrite  C.written  D. write

33. Thejobmadeherdependent_______herhusband.   

A. on  B. from  C. of  D. to

34. Thisisthesecondtimeshe______improvementonthatequipment.

A. hadmade  B. made  C.ismaking  D. hasmade

35. HespokesoquicklythatIdidnot______whathesaid.

A. catch  B.accept  C. take  D.listen

36. _______determinesagoodmealvariesfromcountrytocountry.

A. What  B. That  C.It  D.Which

37. Asthejourneywasalongone, hetookafriendwithhimfor________.

A. pleasure  B.entertainment  C. company  D. defence   

38. Isuggest_______foranoutgoingthisSunday.   

A. usgoing  B. wearegoing  C.togo  D.ourgoing   

39. We've______sugar.Askhimtolendussome.   

A. runawaywith  B.rundown  C. runoff  D. runoutof   

40. Itwasin1930_______hebecameauniversitystudent.

A. whenB.thatC.whichD.and

41. Iamvery_______toyouforyourhelp.   

A. grateful  B. agreeable  C. pleased  D.thanks   

42. You_______gonow.It'sverylate.

A. hadrather  B.preferto  C. hadbetter  D.wouldrather  43.IfIwereyou, Iwouldtakeiteasy, _______isnoneedtobenervous.

A. it  B. this  C.there  D. which   

44. Whynot_______meearlier?   

A. totell  B. tell  C.telling  D. told   

45. Joe'shandwritingis________Mary's.

A. morebetter  B. aswellas

C. muchbetterthan  D. morebetterthan

46. Theexperiment_______thediscoveryofacureforcancer.

A. happenedto  B. ledup  C. resultedin  D.setup

47. Toproduceonepoundofhoney, acolonyofbeesmustflyadistance_______totwicearoundtheworld.   

A. similar  B. equal  C.compared  D. corresponding   

48. Ididnotmean____anything, butthoseappleslookedsogoodIcouldn'tresist___one.

A. toeattrying  B.toeattotrying

C. eatingtotry  D.eatingtotrying

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

49. Ihadhardlysatdown_______hesteppedin.   

A. when  B.that  C. until  D.after

50. Inhistimeheenjoyedareputation_______.

A. asgreatasMozart, ifnotgreaterthan

B. asgreatas, ifnotgreaterthan, Mozart

C. asgreat, ifnotgreater, asMozart

D. greater, ifnotasgreatasMozart

 

完形填空

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相对应空白处的选项。 

 Robert Edwardswasblindedinatrafficaccident.Hewasalsoalittledeaf_51_oldage.Lastweek, hewastakingawalknearhishomewhenathunderstormcame.Hehid_52_thestormunderabigtreeandwasstruckbylightning.Hewasknocked_53_thegroundandwokeupsome20minutes_54_, lyingfacedowninwaterinwaterbelowatree.Hewentintothehouseandlaydowninbed.Ashorttimelater, heawoke;hislegsfelt_55_andhewastrembling, but, whenheopenedhiseyes, hecouldseetheclockacrosstheroomfadinginandoutinfrontofhim.Whenhiswifeentered, he_56_herforthefirsttimeinnineyears.Doctors_57_thathehadregainedhissightandhearingobviouslyfromtheflashoflightning, buttheywereunabletoexplainthat.Theonly_58_explanationofferedbyonedoctorwasthat, _59_Edwardslosthissightasaresultoftraumainaterribleaccident, perhapstheonlywayitcouldberestoredwasby_60_trauma.

 

51. A.because   B.becauseof  C.as  D.since   

52.  A. from  B.away  C.against   D.contrary   

53.  A. at   B.in   C.to  D.on

54.  A. late  B.soon  C.later  D.after   

55.  A. dying   B.dead   C.die   D.beingdied   

56.  A. saw   B.watched   C.noticed   D.examined

57.  A. say  B.thoughtover  C.madesure   D.agreedto   

58.  A. possibly  B.possible   C.probably  D.mainly   

59.  A. although   B.becauseof   C.eventhough   D.since   

60.  A. others   B.other   C.another  D.oneother

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

阅读理解

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出的一项。   

A 

In ancienttimeswealthwasmeasuredandexchangedinthingsthatcouldbetouched: food, tools, andpreciousmetalsandstones.Thenthebartersystemwasreplacedbycoins, whichstillhadrealvaluesincetheywerepiecesofraremetal.Coinswerefollowedbyfiatmoney, papernotes that havevalueonlybecauseeveryoneagreestoacceptthem.Todayelectronicmonetarysystemsaregraduallybeingintroducedthatwilltransformmoneyintoevenlesstangibleforms, reducingittoaseriesof"bitsandbytes", orunitsofcomputerizedinformation, goingbetweenmachinesatthespeedoflight.Already, electronicfundtransferallowsmoneytobeinstantlysentandreceivedbydifferentbanks companiesand countries through computersandtelecommunicationsdevices.

 

61. Whichofthefollowingwouldbethemostappropriatetitleforthepassage?

A. InternationalBankingPolicies

B. TheHistoryofMonetaryExchange

C. TheDevelopmentofPaperCurrencies

D. CurrentProblemsintheEconomy

 

62.Accordingtothepassage, whichofthefollowingwastheearliestkindofexchangeofwealth?   

A. Barteredfoods

B. Fiatmoney   

C. Coincurrency

D. Intangibleforms

 

63.Theauthormentionsfood, toolsandpreciousmetalsandstonestogetherbecausetheyareall________.   

A. usefulitems

B. articlesofvalue

C. difficultthingstoobtain

D. materialobjects

 

64.Accordingtothepassage, coinsoncehadrealvalueascurrencybecausethey______.

A. representedagreatimprovementoverbarter

B. permittedeasytransportationofwealth

C. weremadeofpreciousmetals

D. couldbecomecollector'sitems

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

65. WhichofthefollowingstatementsaboutcomputerizedmonetarysystemsisNOTsupportedbythepassage?   

A. Theypromoteinternationaltrade.   

B. Theyallowveryrapidmoneytransfers.

C. Theyarestilllimitedtosmalltransactions(交易)。   

D. Theyaredependentongoodtelecommunicationssystems.

 

B 

At theUniversityofKansasartmuseum, scientiststestedtheeffectofdifferentcoloredwallsontwogroupsofvisitorstoanexhibitofpaintings.Forthefirstgrouptheroomwaspaintedwhite;forthesecond, darkbrown.Movementofeachgroupwasfollowedbyanelectricalequipmentunderthecarpet.Theexperimentshowedthatthosewhoenteredthedarkbrownwalkedmorequickly, coveredmorearea, andspentlesstimeintheroomthanpeopleinthewhiteone.Darkbrownmadepeoplemoreactive, buttheactivityendedsooner.Notonlythechoiceofcolorsbutalsothegeneralappearanceofaroomaffectsthoseinside.Anotherexperimentpresentedpeoplewithphotographsoffaceswhoseenergywastobecommented.Threegroupsofpeoplewereused;eachwas shownthesamephotos, buteachgroupwasinanordinaryroom-aniceoffice.Thethirdwasinatastefullydesignedlivingroomwithcarpeting.Resultsshowedthatthepeopleinthebeautifulroomtendtogivehighermarkstothefaces thanthoseintheuglyroomdid.Otherstudiesthatstudentsdobetteronteststakenincomfortableroomthaninordinary-lookingoruglyrooms.

 

66. Whichofthefollowingisthebestexpressionofthemainideaofthispassage?

A. Peopleinbeautifulroomstendtogivehighermarkstophotosoffacesthanpeopleinuglyrooms

B. Thecolorandgeneralappearanceofaroomhaveadeepereffectonthebehaviorofthepeopleinit

C. TheUniversityofKansashasstudiedtheeffectsofthecolorofroomonpeople'sbehavior

D. Beautifullyfurnished, light-colouredroomsmakepeoplemorecomfortablethanugly, darkrooms

 

67. Accordingtothepassage, wemayconcludethatthewhiteraroomis________.

A. thelongerpeopleliketostayinit

B. thesoonerpeopleinitwillleave

C. themoreactivepeopleinitwillbecome

D. themoreexcitedpeople

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

68. Whatisreferredtoasthe"generalappearance"inthispassageis________.

A. howmanybroadwindowsaroomhas, throughwhichsunlightmightcomein   

B. thesizeofaroom

C. whethertherearebeautifulwallsinaroom

D. whattheroomlookslike

 

69. Thispassageprovidesuswith_______.

A. apieceofscientificinformation

B. anormallesson   

C. aninterestingtest

D. apieceofnews

 

70. Atleasthowmanytestswerecarriedoutbythescientistsreferredtointhispassage?

A. Three  B.Two  C. Onlyone  D. Nooneknows

 

C 

The waterwedrinkanduseisrunningshortintheworld.Weallhavetolearnhowtostopwastingourlimitedwater.Oneofthestepsweshouldtakeistofindwaysofreusingit.Experimentshavealreadybeendoneinthisfield.Todayinmostlargecities, freshwaterisusedonlyonce, thenitrunsintowastesystem.Butitispossibletopipetheusedwatertoapurifyingfactory.Thereitcanbefilteredandtreatedwithchemicalssothatitcanbeusedagain, justasitwerefreshfromaspring.Butevenifeverylargecitypurifiedandreuseditswater, westillwouldnothaveenough.Thenwecouldturntotheoceans.Allwe'dhavetodotomakeuseoftheseawateronearthistogetridofthesalt.Thisprocessiscalleddesalinization, anditisalreadyinuseinmanypartsoftheworld.

 

71. Thewaytostopwastingourlimitedwateristo________.

A. doexperimentswithwater

B. purifytheusedwaterandreuseit

C. usefreshwateronceagain

D. makeuseofseawater   

 

72. Thefollowingtellsushowtoreusetheusedwater.Whichistherightorderofthepassage?

A. tohavetheusedwaterfiltered

B. toputchemicalsinit

C. topipeittotheusers

D. topipetheusedwatertobepurifiedtoafactory

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

73. Therewouldn'tbeenoughwaterforusifwedidn't_________.

A. turntotheoceansformorewater

B. reuseusedwaterandmakeuseofseawater

C. desaltseawater

D. takestepstoreuseallwateronearth

 

74. Thewould"it"inthelastsentencerefersto_______.   

A. seawaterB.purifiedwater

C. theprocessofgettingridofthesaltinseawater

D. theprocessofcollectingsaltfromtheseaoceans   

 

75. Thebesttitleforthepassageis"_______".

A. HowtoReuseWater

B. TwoSolutionstotheProblemofWaterShortage

C. StopWastingOurLimitedWater

D. HowtoMakeUseofSeawater

 

D 

Some peoplehateeverythingthatismodern.Theycannotimaginehowanyonecanreallylikemodernmusic;theyfindithardtoacceptthenewfashionsinclothing;theythinkthatallmodernpaintingisugly;andtheyseldomhaveagoodwordforthenewbuildingsthatarebeingbuilteverywhereintheworld.Suchpeoplelookforperfectionineverything, andtheytaketheirstandardsofperfectionfromthepast.Theyareusuallyimpatientwithanyonewhoisbraveenoughtoexperimentwithnewortoexpresshimselfortheageinmaterialsoriginalways.Itis, ofcourse, truethatmanyartistsdonotsucceedintheirworkandinsteadproduceworksthatcanonlybeconsideredasfailures.Iftheworkofartisapainting, theartist'sfailureconcernshimself alone, butifitisabuilding, hisfailureconcernsotherstoo, becauseitmaydamagethebeautyofthewholeplace.Thisdoessometimeshappen, butitiscompletelyuntruetosay, assomepeopledo, thatmodernarchitectureisnothing.Wecan'tjudgeeverymodernbuildingbythestandardsoftheancienttime, eventhoughweadmiretheancientbuildings.Technologically, themodernbuildingsaremoreadvanced.Themodernarchitectknowsheshouldlearnfromtheancientworks, butwithhisgreaterresourcesofknowledgeandmaterials, hewillneverbecontenttoimitatethepast.Heistooproudtodothat.

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

76.Somepeoplehateeverythingthatismodernbecause_______.

A. theyareaged

B. theyfindithardtoacceptmodernthings

C. theytaketheirstandardsofperfectionfromtheGreek

D. theylookatthingsbythestandardsofthepast

 

77. Thewriterofthepassagethinksthat________.

A. itistruetosayartistsfailintheirwork

B. itisuntruetosayartistsfailintheirwork

C. itistruetosaysomeartistsfailintheirwork

D. itistruetosayonlypaintersfailintheirwork

 

78. Thewriterthinksthefailureofabuilding_______.

A. meansnothing

B. concernsothers

C. concernsonlytheartist

D. concernsallthepeopleintheworld

 

79. Thewriterthinksthat_________.

A. wecan'tjudgebuildingsbytheancientstandards

B. wecan'tjudgeallthebuildingsbytheancientstandards

C. wecan'tjudgeallthemodernbuildingsbytheancientstandards

D. wecan'tjudgemodernbuildings

 

80. Technologically, themodernbuildingsaremoreadvanced.Thesentencemeans_____.

A. theancientarchitectshadnotechnology

B. themodernarchitectsusemoreadvancedtechnology   

C. themodernbuildingsareadvancedbecausetheyarecompletely different fromtheancientbuildings   

D. themodernbuildingsaremorebeautiful

 

 

II卷   

注意事项:

1.II卷共4页,用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上。   

2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。 

 

  五、书面表达

WheretoLive-intheCityorintheCountry?Baseyourcompositionontheoutlinegivenbelow.

1. 一些人喜欢住在城市,因为城市生活有很多便利。   

2. 但有些人喜欢住在农村。   

3. 我认为,……

(成人高考更多资料免费提供加微信:hbcrjy  QQ33718571 郑老师)

 

参考答案   

一、语音知识

1. A 2. D 3. D 4. C 5. D   

6. B 7. A 8. B 9. C 10. C

 

二、词汇与语法知识

11. D 12. C 13. D 14. C 15. D   

16. A 17. A 18. B 19. C 20. D   

21. C 22. B 23. B 24. A 25. B   

26. A 27. C 28. C 29. C 30. A   

31. B 32. C 33. A 34. D 35. A   

36. A 37. C 38. D 39. D 40. B   

41. A 42. C 43. C 44. B 45. C   

46. C 47. B 48. A 49. A 50. B

   

 

三、完形填空

51. B 52. A 53. D 54. C 55. B   

56. A 57. C 58. B 59. D 60. C

 

四、阅读理解

61. B 62. A 63. D 64. C 65. C 

66. B 67. A 68. D 69. A 70. A   

71. B 72. A 73. B 74. C 75. B   

76. D 77. C 78. B 79. C 80. B

 

五、书面表达   

One possibleversion

Where toliveintheCityorintheCountrySomepeoplelikelivinginthecitybecausecitylifehasmanyadvantages.Theythinktherearemorejobopportunitiesincities, lifethereismorecolorfulandmeaningfulthanthatinthecountry, andtherearemoremodernconveniencesincitiesforpeopletoenjoy.Butsomeotherpeopleprefertoliveinthecountryside.Theysaylifeinthecountrysideisclosertonatureandbetterfortheirhealth, lifethereisquieterandthatcountrypeoplearemorehonestthancitypeople.IwouldliketoliveinacitywhenIamyoungtoearnenoughmoneyandIliveinthecountrysidewhenIamoldforhavingaquitelife.


分享到:


武汉成人教育网 黄冈成人教育网 荆州成人教育网 十堰成人教育网 孝感成人教育网 襄阳成人教育网 恩施成人教育网 仙桃成人教育网 神农架成人教育网 黄石成人教育网 荆门成人教育网 鄂州成人教育网 随州成人教育网 咸宁成人教育网 宜昌成人教育网 潜江成人教育网 天门成人教育网